Om Galottens kennel

Om Galottens

Redan från början av min uppfödning bestämde jag mig för att min uppfödning skulle stå på tre ben: exteriör, hälsa och mentalitet. Alla mina avelsdjur har alltid varit utställa, hd-röntgade, ögonlysta och mentalbeskrivna. (Det sistnämnda undantaget min första tik.) När vi fick DNA-tester för BFJE och SD har jag sedan dess haft känd status på alla avelsdjur. Jag är den uppfödaren i rasen som har flest individer mentalbeskrivna, jag är innehavare av åstskilliga BPH diplom från SKK och detta är jag väldigt stolt över. Jag är väldigt noga med att utvärdera mina uppfödda hundar, alla avkommor utom två har känd hd-status och jag brukar säga att jag har väldens bästa valpköpare. Utan dem hade jag inte lyckats.
 
Mina uppfödda hundar finns representerade bland utställningschampions, viltspårschampions, assistans- och servicehundar såsom diabeteshund och bokhundar, agilityhundar, noseworkhundar, rallylydnandshundar, lydnadshundar, specialsökhundar som vägglushund och pyroteknikhundar. Kort sagt; Galotter kan man använda till mycket! Inte att förglömma, de är världens bästa kompisar och sällskapshundar med. Själv försöker jag träna agility när jag kan och hinner, och har även börjat prova på Nosework.
 
Jag är i grunden SBK instruktörsutbildad, och var förr om åren aktiv som mentalbeskrivningsfigurant. Jag har även gått SKKs två mentalutbildning på distans, för just mentalitet och hundens språk aldrig upphör att fascinera mig. Jag har även gått SKKs Hundavel och Genetik- en fördjupningskurs, samt utbildat mig till diplomerad avelsfunktionär.
Men mina viktigaste lärarinnor har ändå mina tikar varit. För vem vet väl bättre än de?
Pernilla med lagottotik på utställning

Pernilla Astmyr Andersson

Uppfödare sedan 2005

Jag inser att jag numera kan klassificeras som en av de hundtanter jag lärt mig så mycket av. Jag haft hund i nästan hela mitt liv, de senaste 25 åren i flock, och Lagotto i snart 20 år. Det har varit mitt stora fritidsintresse och upptaget det mesta av mitt liv. Jag gick som adept till Kennel Sweeping i över 10 år innan jag 2005 började föda upp själv, och att ha kunniga mentorer är guld värd.

familjenbraa@gmail.com

073-713 84 14​

Galottens avkommor i statistik

HD-röntgade
98%
Känd mental status
57%
Utställda
39%
Kursintyg svenska kennelklubben

Kursintyg

Kursintyg från Svenska kennelklubben, från kurserna "Hundens beteende" och "Mera mentalitet".

Uppfödardiplom

Galottens kennel har åtta gånger tilldelats BPH uppfödardiplom från SKK.

BPH uppfödardiplom